728x90 AdSpace

Update
6 Juni 2018

Puasa Ngajakan Sadar

ku: Kang Kukun

Bismillah

Fabi ayyi aalaa irobbikuma tukadziban

Puasa parentah Pangeran
Kanyaah Nu Maha Heman

Salila sabelas bulan
Patuangan di eusian
Leueuteun sareng tuangen

Cik atuh sugan sabulan
Tuang ti siang eureunan
Ngarah ieu patuangan
Tiasa reureuh enghapan
Sangkan pinuh kasehatan

Eta kanyaah pangeran
Anu leres maha heman
Hemana teu bobohongan
Sabab anjena masihan
Sanes mung ukur kasehatan
Tapi pahala nu nyaan
Syurga tempat kani'matan
Pantona baburoyyan
Khusus jang jalma nu iman.

Ngan hanjakal jalma-jalma
Loba nu hilap dirina
Di ciptajeun kumantena
Di pasihan ni'mat loba
Di pasihan tugas mulya
Kamulyaan jeng pahala
Mulya rejeung pahalana
Lain pikeun nu sejena
Atawa piken mantena
Tapi manfaat lahir batina
Estu khusus keur dirna.

Wargi-wargi nya kahade
Bisi urang salah gede
Awak gede pake hade
Teu puasa eleh ku jalma nu cape
Romadlon laliwat bae
Tapi hirup hare hare
Heh geura sadar tong sare
Sare hate hare-hare
Inget hiji waktu engke
Urang bakal jadi bangke
Matak hirup tong talangke
Bebekel amal nu sae

NGARAH HIRUP,MAOT MULYA
AYA RIDLO TI MANTENA
ALLOH NU NYAAN NYAAHNA.

(Maka nimat begitu banyak,apakah kau kan terus mendustakan.)


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 komentar:

Posting Komentar

Silahkan Berkomentar...
- Harap sesuai dengan Konten
- Mohon Santun
Terimakasih Telah Memberikan Komentar.

Item Reviewed: Puasa Ngajakan Sadar Rating: 5 Reviewed By: SuaraKuningan